מקדה הוא יישוב חדש שעלה לקרקע באוגוסט 2026, במועצה האזורית הר חברון. הישוב מציע הזדמנות ייחודית למשפחות שמעוניינות לגור באזור יהודה ושומרון. היישוב ממוקם בין היישובים נגוהות ואדורה, על שטח שבו עמד מוצב צבאי של צה"ל, ויועד לקדם רצף טריטוריאלי בין יישובים שונים באזור.
השם שנבחר משמר את שמו של יישוב יהודי קדום שבו גרו יהודים עוד מתקופת יהושע בן נון.
היישוב מקדה (בעבר קרוי דורן) הוקם ב-31 באוגוסט 2026, והטקס החגיגי להקמתו התקיים במעמד בכירים כמו שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ושרת ההתיישבות אורית סטרוק. במהלך האירוע, עלו משפחות ראשונות להתיישבות והחלו לבנות את קהילתם החדשה.
היסטוריה והקשר לאזור
היישוב נמצא במיקום היסטורי, על חורבותיה של היאחזות נח"ל לשעבר, ונושא את השם מקדה, המזכיר עיר מקראית שנזכרה במקרא. השם נבחר כדי לשמר את הקשר ההיסטורי לאזור.
חיים בקהילה
בתוך היישוב מתפתחת קהילה חמה ותומכת, עם פעילויות קהילתיות וחיי תרבות מגוונים. משפחות חדשות מצטרפות למערך החיים, ומביאות עימן רוח חדשה ואופטימית.
מיקום זה מציע לתושבים לא רק איכות חיים גבוהה אלא גם חיבור עמוק למסורת ולמורשת של האזור, מה שהופך את מקדה לבחירה מעניינת למשפחות שמחפשות בית חדש ביהודה ושומרון.